2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Po Mozūrų kraštą


Šiame krašte teko būti prieš keletą metų. Tada, keliaudami automobiliu, aplankėme Torūnę, Olštyną, Gdanską, Elblongą, Olštyneką, Malborką. Šį kartą lankėme dar nematytas vietas, o Gdanską ir Olštyną aplankėme antrą kartą.
Sudarinėjant maršrutą paaiškėjo, kad lankytinų objektų kelyje nuo Vilniaus iki Gdansko labai daug, ir kad visų tikrai nepavyks aplankyti. Kai kurie buvo iš maršruto išbraukti sąmoningai, kai kurių planuotų per penkias dienas paprasčiausiai nespėjome aplankyti.
Aplankėme Elką, Mikolaikas, Ryną, Gižycką, Kenštyną, Šventą Lipką, Ostrudą, Lidzbarką, Mikolaikas, Ornetą, Rešelį, Bištyneką, Dobre Miasto, Mazurolandiją.

 
Šventos Lipkos vienuolynas
 
Rešelio pilis



Lidzbarko pilis




Kelionės metu nakvota kempinge Milki kaimelyje prie Negocino ežero netoli Gižycko, kaimo turizmo sodyboje Ornetoje, namelyje pajūrio sodyboje Sobeszewo kaime netoli Gdansko ir grįžtant sporto komplekse Vilkasuose vėl ant Negocino ežero kranto netoli Gižycko, tik kitoje ežero pusėje. Iš anksto buvo užsakyta tik pirmoji nakvynė, baiminantis, kad šeštadienį bus sunku rasti laisvą kambarį. Keliavome dviese, vienam žmogui keturios nakvynės kainavo iš viso po 265 zlotus (maždaug po 212 litų).

2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Prie Verkių malūno


Myriaus pilis


Didybės liekanos


Kentšyno pilies kiemelis


Dekoras